Kerkelijk Centrum 'Irene'
Ons Centrum'

Seizoen V&T weer van start

Het seizoen van de commissie Vorming en Toerusting gaat weer van start. Ook voor dit seizoen kunnen we u weer goede thema-avonden aanbieden,
zowel voor jong als voor oud. U heb ons programmaboekje inmiddels ontvangen.
Op maandag 20 oktober a.s. is de eerste thema-avond van dit seizoen.
 
Op deze avond komt drs G. Brandorff praten over: “Hart en ziel gebroken: Verstoten ouders”. ‘Hoe volwassen kinderen met hun ouders en hoe ouders met hun
volwassen kinderen omgaan’. De verhouding tussen de generaties is bij het merendeel van de mensen goed en harmonieus. Maar het kan gebeuren dat een gebeurtenis of gebeurtenissen de relatie tussen ouders en hun volwassen kinderen blijvend verstoren of zelfs verbreken. Door middel van een viertal korte thematische, op korte Bijbelse teksten gebaseerde overdenkingen, eventueel later aangevuld door eigen ervaringen van de deelnemers, kunnen we over allerlei aspecten van dit probleem nadenken en discussiëren.
 
Eer uw vader en uw moeder
Je ouders eren lijkt zo vanzelfsprekend. Het zijn mensen die dicht bij je staan en waar je veel aan te danken hebt. Dat is op zich heel fijn. Maar het kan ook ontzettend moeilijk zijn als ze druk op je leggen. Bovendien, wat is eren eigenlijk? Moet je hen gehoorzamen en dus aan hun wensen en verlangens tegemoet komen?
Geloof is geen vanzelfsprekendheid meer
In gesprekken met ouders die zelf gelovig en kerk-betrokken zijn, kun je nogal eens horen dat er veel verdriet is als hun kinderen niet of niet meer naar de kerk gaan en hun kleinkinderen niet worden gedoopt.
Breken of ruzie met je ouders
Een bron van verdriet voor veel ouders: volwassen kinderen die hun ouders niet meer willen zien. Een op de vijf Nederlanders maakt zo ́n
breuk mee. Herstel van de relatie gaat vaak moeizaam. Het is voor beide partijen een drama. Niet op de verjaardag van je kleinkind mogen komen. Met de feestdagen alleen zitten.
Naar elkaar toegaan
“Na jaren, waarin wij kosten noch moeite hebben gespaard, hebben we een van beide zoons, met gezin, terug. Het is of er nooit iets tussen ons heeft gestaan. Nu steken we alle energie in de tweede zoon. Onze ervaring is, dat de aanhouder wint”.
 
Datum: 20 oktober 2014
Plaats:Kerkelijk Centrum Irene
Aanvang: 20.00 uur
Spreker: drs G. Brandorff

<< Terug