Kerkelijk Centrum 'Irene'
Ons Centrum'

Paasgroetenactie 16 maart

COMMISSIE KERKINACTIE VROOMSHOOP

PAASGROETENACTIE 2014

Vanuit heel de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland en aan mensen en organisaties die op de groetenlijst van Amnesty International staan.

Ook wij doen hieraan mee. Zondag 16 maart a.s. kunt u in de hal v.d. kerk een kaart in ontvangst nemen. De adressen staan al op de kaart.  Het enige wat u hoeft te doen is een postzegel plakken en de kaart te posten. Het sturen van een paasgroet betekend een teken van hoop geven. Uit reacties  van de stichting Epafras, Amnesty en justitiepastores blijkt dat uw groet zeer wordt gewaardeerd.

Ook de mensen en organisaties (groetenlijst van Amnesty) die zich inzetten  voor mensenrechten wereldwijd, voelen zich altijd gesteund door deze kaarten. Het is vaak werk van lange adem, en het is moeilijk werk, als je voortdurend bedreigd wordt. Veel post, veel steun,  maakt duidelijk dat zij niet alleen staan.

STUURT U OOK EEN KAART ?

De paasgroetenkaarten zijn gemaakt door gedetineerden, die in een project werkten aan het thema van de Veertigdagentijd: Zoek de stilte, ontdek wat je beweegt. Vorig jaar kwam de paasgroetenkaart voort uit het thema: Nieuw leven.

Hoe verstuurt u de Paasgroetenkaarten ?

De kaarten zijn al voorzien van adressen. Het enige wat we van u vragen is  een postzegel te plakken en de kaart op de bus te doen.

Het verzenden van een kaart binnen Nederland kost € 0,64 (Nederland 1)

De “Engelse” en “Spaanse” kaarten kunt u rechtstreeks naar het buitenland sturen. Plak een  postzegel van € 1,05 (Internationaal 1)met prioritysticker.

Onderteken de kaarten aan gevangenen alleen met uw naam en vermeld nergens uw adres of woonplaats. Het is altijd bemoedigend als er  een persoonlijke wens op wordt geschreven, maar dit hoeft natuurlijk niet. Er staat ook al een tekst op de kaarten, hieronder enkele voorbeelden.

U bent in onze gedachten. Heb moed, u wordt niet vergeten 
Engels: Our thoughts are with you. Have courage, you are not forgotten 
Spaans: Estamos pensando en ti. Ten courage, no te olvidaremos 

Onze beste wensen, ook voor de toekomst. Verlies de hoop niet. 
Engels: Our good wishes, for now and the future, are with you. Do not lose hope.
Spaans: Nuestros mejores deseos, también en el futuro. No pierda la esperanza. 

We hopen ook dit jaar weer op uw medewerking!

 

 

 

 

 

<< Terug