Kerkelijk Centrum 'Irene'
Ons Centrum'

Expositie: “Psalmen in beeld”

Van 23 juli t/m 15 aug. is er in de Hervormde kerk te Kloosterhaar een expositie van schilderijen van Christa Rosier. De selectie reproducties betreft de schilderijen die Christa schilderde na de dood van haar 11 jarig zoontje Ephraïm. Tijdens zijn ziekte lazen ze veel uit de Psalmen en vonden daarin een enorme troost en berusting. De schilderijen geven een troostrijk, emotioneel, openhartig en verrassende kijk op de Psalmen. De schilderijen ontroeren en bemoedigen. 

Tijdens het schilderen van deze reeks schilderijen werd bij Christa zelf borstkanker geconstateerd. Ze is aan deze ziekte in 2011 overleden. Christa Rosier is bekend geworden als TV-programma omroepster bij de EO. Er is toepasselijke muziek en een beamerpresentatie met achtergrondinformatie. Christa woonde in Huizen, vlak bij Hilversum. Achter haar huis had ze een ‘schilderachtig’ atelier waar alle schilderijen zijn ontstaan. Zo bracht ze uren door, met in haar hoofd al haar emoties, haar liefde voor de Heer en haar talenten die ze van Hem had gekregen.

De toegang is gratis. De openingstijden zijn: Elke donderdag- en vrijdagavond van 18:00 t/m 21:00 uur. De catalogus kost € 3,00. Koffie met cake € 2,00. Voor uw gemeenteleden een mooie kans op een leerzaam, gratis, uitje met de nodige diepgang. Meer informatie op: www.kerkactief.nl

 

<< Terug